Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

După doi ani de pandemie, starea de urgență în sănătate publică se anulează

© Photo : Miroslav RotariAmbulanță
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2022
Abonare
Stare de urgență în sănătate publică se anulează, a anunțat ministrul Sănătății.
CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică a decis anularea stării de urgență în sănătate publică. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, pe o rețea de socializare.

"Au fost 2 ani grei, cu mult efort, muncă a multor oameni, emoții, lacrimi, restricții, lockdown-ri, dor, stres, durere și pierderi. 11 470 de vieți omenești a fost prețul. Au decedat la datorie colegii noștri. Fiecare familie a pierdut pe cineva drag, fie rude sau prieteni. Fiecare familie s-a confruntat cu această boală de nesuferit", a scris Nemerenco.

Potrivit ministrului, astăzi a avut loc ultima ședință a Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică.
"Vreau să mulțumesc echipei Ministerului Sănătății care doi ani a lucrat într-un ritm extraordinar de intens și stresant, prin contribuția lor aducând mai aproape ziua de astăzi. Și vreau să mă închin în fața colegilor mei medici, asistenți, felceri de pe ambulanțe, infirmiere care zi de zi își făceau datoria și luptau pentru a salva cât mai multe vieți, cu riscul de a o pierde pe propria. Lumină multă acolo sus colegilor care au plecat dintre noi", a mai scris Nemerenco.
Totodată, Nemerenco îndeamnă oamenii să se vaccineze în continuare împotriva COVID-19 și să poarte masca în spațiile aglomerate.
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2022
Societate
Unii beneficiari de ajutor social ar putea rămâne fără bani: Care este motivul
Fluxul de știri
0