Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Aproape 330 de milioane de lei, scoși din Fondul rutier: Unde se duc banii

© Sputnik / Mihai Carausorașul Chișinău
orașul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2022
Abonare
Câteva sute de milioane de lei, destinate pentru drumurile din Republica Moldova, vor fi scoase din Fondul rutier.
CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Aproape 330 de milioane de lei din bugetul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale vor fi scoase de la programul Dezvoltarea drumurilor - Fondul rutier și vor fi vărsate în bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale la programul Protecția socială a unor categorii de cetățeni.
O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională pentru Situații de Urgență în cadru ședinței din 14 aprilie. Astfel, 329 236 de lei vor fi redistribuite pentru a putea acoperi cheltuielile de protecție socială a unor categorii de oameni.
Decizia CSE a fost dur criticată de fostul premier Ion Chicu. Fostul prim-ministru spune că o astfel de decizie nu este decât o „eroarea capitală a guvernării”.
„Chiar dacă câteva zeci de milioane din acești bani aveau să ajungă în offshore-ul lui Spînu, să renunți la investiții în infrastructură înseamnă să omori totul - economie, venituri la buget, locuri de muncă și salarii. Cât de greu a fost în pandemie în 2020, dar statul a dat de lucru companiilor din sectorul construcției de drumuri. PAS omoară totul”, a scris Chicu pe canalul său de Telegram.
Aceeași dispoziție a CSE informează că Ministerul Finanțelor va restabili alocațiile la programul Dezvoltarea drumurilor prin proiectului de lege pentru modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2022.
Troleibuze - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2022
Societate
Costul călătoriilor cu transportul public din Chișinău ar putea fi majorat - detalii
Fluxul de știri
0