Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Gata cu ieftinirea: Carburanții se scumpesc din nou

© Sputnik / Mihai Carauscarburanți
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la carburanți.
CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Carburanții se scumpesc din nou. După ce câteva zile la rând au fost afișate prețuri mai mici, ANRE anunță prețuri plafon mai mari, aplicabile pentru zilele de weekend, inclusiv pentru ziua de luni, 18 aprilie.
Astfel, pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 am putea achita cu trei bani mai mult, adică 26,74 de lei. Prețul la motorină ar putea crește cu tocmai 14 bani și va ajunge la 26,26 de lei.
Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.
Acestea se calculează reieșind din valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, rata oficială medie de schimb a monede internaționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, dar și din marja comercială specifică - AC și TVA cota accizelor și taxa pe valoarea adăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.
Troleibuze - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2022
Societate
Costul călătoriilor cu transportul public din Chișinău ar putea fi majorat - detalii
Fluxul de știri
0