Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Fost secretar de stat: Motorina ar trebui compensată integral

Motorina ar trebui compensată integral
Abonare
Diana Crudu, ex-secretar de stat: "Producătorii moldoveni nu au cum să devină competitivi".
Ex-secretara de stat al Ministerul Agriculturii, a declarat, într-un interviu acordat Agenției Sputnik Moldova, că motorina ar trebui subvenționată integral, și nu doar în proporție de 30% din accize. În contextul situației regionale, a exploziei prețurilor, dar și al urmărilor provocate de pandemie, producătorii moldoveni nu au cum să fie competitivi.
“Să faci agricultură în Moldova este o loterie. Producătorii sunt speriați de explozia prețurilor. Până acum agricultorii nu s-au putut bucura de subvenții agricole per hectar. Abia anul s-a introdus subvenția pe cap de anima,l iar surpriza a fost că autoritățile au constatat un număr de trei ori mai mare de animale decât în registrele de stat, susține ex-secretara de stat”.
De asemenea, Diana Crudu consideră că este nevoie de un pachet de măsuri luate de executiv și că statul ar trebui să regândească politica de achiziții publice mărind cota producătorilor autohtoni.
Fluxul de știri
0