Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentului României va oferi consultanță Moldovei în procesul de aderare la UE

© AP Photo / Darko BandicParlamentul României
Parlamentul României - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2022
Abonare
Parlamentul Republicii Moldova va beneficia de consultanță din partea Parlamentului României în contextul depunerii cererii de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană.
CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Va fi creat un organism de consiliere și îndrumare pentru Parlamentul Republicii Moldova în contextul depunerii cererii de aderare la Uniunea Europeană.
Astfel, Legislativul de la Chișinău va primi consultanță din partea Parlamentului României în vederea armonizării legislației naționale cu normele europene.
Subiectul și inițiativa creării unui organism de consiliere și îndrumare, care să vizeze oferirea de suport Legislativului, a fost discutată în cadrul reuniunii Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României.
Activitatea organismului de consiliere și îndrumare se va desfășura sub egida Parlamentului României. Acesta va asigura sprijinul necesar în depășirea deficiențelor aferente procesului de reforme către statul de drept, prin transferul de expertiză între cele două instituții legislative.
Amintim că reuniunea Comisiei Comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României a avut loc pe 14 aprilie. Parlamentarii din ambele state s-au angajat să colaboreze mai strâns și mai eficient în parcursul european al Republicii Moldova.
Steagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2022
Politică
Reuniunea Comisiei comune pentru integrare europeană: Când și unde va avea loc
Fluxul de știri
0