Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Airbus cere UE să nu interzică importurile de titaniu din Rusia

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaAirbus
Airbus - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Airbus a cerut marți Uniunii Europene să nu impună sancțiuni pentru importurile de titaniu din Rusia. Acest lucru ar afecta grav industria aerospațială europeană, dar nu și economia rusă, atrag atenția reprezentanții acestei mari companii.
BUCUREȘTI, 14 apr -Sputnik. Rusia este cel mai mare producător de titaniu din lume, un metal strategic esențial pentru construcția avioanelor și motoarelor cu reacție.
UE a evitat până acum interzicerea mărfurilor rusești, altele decât oțelul și cărbunele, conștientă că dependența economiei europene de Federația Rusă este mai mare decât cea față de gazul rusesc.
În același timp, președintele Ucrainei, Zelenski, dar și Statele Unite și Marea Britanie pun presiune pe Uniunea Europeană ca să își sporească pachetele de sancțiuni și să crească presiunea economică asupra Moscovei.
Costurile sancțiunilor impuse până acum sunt suportate prin efectul de boomerang de către cetățenii membri ai Uniunii Europene, toate statele din UE confruntându-se cu o tot mai gravă criză economică și socială.
Cumpărături - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Societate
Cât de mult s-au scumpit produsele în Moldova în ultimul an, conform datelor statistice
Fluxul de știri
0