Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu speră că toată lumea o să respecte Moldova, pentru că este o țară pașnică

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2022
Abonare
Maia Sandu a comentat problema reglementării transnistrene în contextul situației din regiune.
CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. În cadrul conferinței de presă comune susținută miercuri împreună cu premierul Belgiei, Alexander de Croo, Maia Sandu a comentat, la solicitarea jurnaliștilor, situația complicată din regiune și problema reglementării transnistrene.
Fiind întrebată despre capacitatea de apărare și de reacție a Moldovei în eventualitatea unei escaladări în regiunea Odessa, Maia Sandu a răspuns, diplomatic:
„Republica Moldova este o țară mică și pașnică și sper că acest lucru o să fie respect de toată lumea. Dar avem îngrijorări. Suntem o țară vulnerabilă într-o lume vulnerabilă”, a spus președintele.
Ea a precizat că guvernarea de la Chișinău mizează pe sprijin internațional și pe cererea de aderare la UE.
„E un semn că vrem să fim parte a lumii sigure și a lumii libere”, a spus ea.
Un alt comentariu al șefului statului a vizat reglementarea transnistreană. Sandu a reiterat poziția Moldovei, menționând că rezolvarea problemei transnistrene este una dintre cele mai importante pe agenda noastră. E vorba despre cetățenii noștri de pe ambele maluri, e necesară o soluție care va respecta frontierele Republicii Moldova, care trebuie să rezulte într-un stat funcțional.
De asemenea, Sandu a reiterat ideea că actualmente nu este clar cum va funcționa formatul 5+2.
Fluxul de știri
0