Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii, cu tot mai puțină încredere în PAS

© Sputnik / Mihai CarausКишинев люди город
Кишинев люди город - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2022
Abonare
O cercetare sociologică realizată în republica Moldova arată că numărul moldovenilor care nu au încredere în PAS este mai mare decât al celor care au încredere în el.
Potrivit sondajului, doar 24,2 la sută dintre moldoveni au încredere în partidul de guvernământ. În același timp, 45,5 la sută dintre ei nu au încredere în Partidul Acțiune și Solidaritate.
Cercetarea sociologică a fost realizată de către Intellect Group, în frunte cu sociologul Ian Lisnevschi.
O situație mult mai bună înregistrează principalele formațiuni politice de opoziție: Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor, care fac parte din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.
Potrivit sondajului, 31,6 la sută dintre cetățenii țării noastre au încredere în BCS, în timp ce 20,2 % nu au încredere în acest bloc. Deci, BCS se bucură de mai multă încredere decât partidul de guvernământ – PAS: 31,6% față de 24,2%, făcând o diferență de 7,4 de puncte procentuale.
Pe poziția a treia se ală Partidul Șor, în care au încredere 8,8 la sută dintre moldoveni, iar 9,2 la sută nu au încredere.
Cercetarea sociologică “Percepțiile cetățenilor cu privire la viața social-politică din Republica Moldova” a fost realizată de Intellect Group pe un eșantion de 1089 de persoane cu drept de vot, în 73 de localități din 18 raioane. Potrivit autorilor sondajului, eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, cu excepția diasporei și locuitorii Transnistriei. Marja de eroare este de ±2,7%. Culegerea datelor pe teren a avut loc în perioada 7 – 10 aprilie 2022.
Fluxul de știri
0