Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Le Pen a declarat că nu este „calul troian” al lui Putin

© REUTERS / Pascal RossignolMarine Le Pen
Marine Le Pen - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Abonare
Candidatul la funcția de președinte al Franței, Marine Le Pen, a declarat că nu este „calul troian” al lui Putin.
CHIȘINĂU, 12 apr – Sputnik. Candidatul la funcția de președinte al Franței, care se va duela în turul doi al alegerilor cu actualul președinte francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu este „calul troian” al lui Vladimir Putin, ci pledează împotriva sancțiunilor antirusești în sectorul energetic din considerentul că acestea au consecințe nefaste asupra francezilor.
„Nu sunt „calul troian” al nimănui. Nu pledez pentru anularea sancțiunilor. Eu pledez pentru acele sancțiuni, care se referă la sectorul energetic, pentru că nu vreau ca francezii să se confrunte cu consecințele nefaste ale acestora”, a spus Le Pen într-un interviu atunci când a fost întrebată dacă este cazul să fie numită „calul troian” al lui Putin.
Anterior ea s-a pronunțat împotriva sancțiunilor contra materiei prime din Rusia și împotriva embargoului la gaz, petrol și cărbune.
Primul tur al alegerilor prezidențiale în Franța a avut loc pe 10 aprilie. Actualul președinte, Emmanuel Macron, a acumulat 27,84 la sută din sufragii, iar Marine Le Pen – 23,15 la sută. Turul doi va avea loc pe 24 aprilie.
Emmanuel Macron și Brigitte Macron - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Internațional
Macron conduce în primul tur al alegerilor după ce au fost numărate 97% din voturi
Fluxul de știri
0