Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Autoritatea de reglementare Roskomnadzor: Google să elimine amenințările la adresa rușilor

© Pixabay / 377053Google
Google - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2022
Abonare
Autoritatea rusă de reglementare a presei, Roskomnadzor, a cerut Google să elimine din serviciile sale amenințările la adresa utilizatorilor ruși.
BUCUREŞTI, 12 apr – Sputnik. Autoritatea rusă de reglementare a presei, Roskomnadzor, a atras atenţia că serviciul Google Translator a sugerat utilizatorilor ruși să înlocuiască expresia în engleză „Dear Russians” („dragi ruși”) cu „Dead Russians” („ruși morți”). Când aceeași expresie era scrisă conţinând alte naționalități, această sugestie nu apărea, menţionează Roskomnadzor.
„Roskomnadzor a cerut companiei americane să ia toate măsurile necesare pentru a preveni situații similare în legătură cu utilizatorii ruși”, se spune în comunicat, în care se subliniază că Google a comis „o încălcare extremistă”.
Autoritatea rusă de reglementare a adăugat că a trimis solicitarea respectivă către compania Google pentru a lua imediat măsurile pentru eliminarea amenințărilor la adresa utilizatorilor ruși din serviciile companiei. Momentan serviciul Google nu afișează sugestia în cauză.
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Lavrov: Operațiunea specială a Rusiei este menită să pună capăt dominației SUA
Fluxul de știri
0