Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Prima clasă pentru copii refugiați din Ucraina a fost deschisă: Cum învață

© Sputnik / Mihai Carausșcoală, imagine simbol
școală, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Abonare
Mai mulți copii refugiați din Ucraina învață în regim online în prima clasă deschisă în Moldova special pentru ei.
CHIȘINĂU, 11 apr - Sputnik. Prima clasă online pentru copiii refugiați a fost deschisă la un centru de plasament din Republica Moldova.
Guvernul Republicii Moldova anunță că prima clasă pentru copiii refugiați a fost deschisă la centrul de plasament de la sanatoriul „Constructorul” din municipiul Chișinău.

Clasa a fost amenajată pentru studii în format online pentru copii refugiați din Ucraina. În clasă au fost aduse bănci, rechizite școlare și 20 de laptopuri care asigură accesul copiilor la platformele de educație online, astfel ca aceștia să poată continua studiile cu profesorii și colegii lor din Ucraina.

Majoritatea elevilor sunt în clasele primare. De dimineață elevii învață online cu profesorii din Ucraina și după prânz își pregătesc temele pentru acasă.
Responsabilii de la Guvern anunță că se examinează diferite forme de încadrare - educație online cu profesorii din Ucraina sau încadrare în școlile din Republica Moldova a copiilor refugiați din Ucraina.
În perioada următoare vor fi adaptate pentru educație online alte două spații din centrele de plasament din țară. Clasele sunt asigurate cu echipament tehnic, mobilier și rechizite de organizațiile neguvernamentale internaționale, dar și agenți economici.
La centrul de plasament deschis în incinta sanatoriului „Constructorul” se află în prezent 100 de refugiați, dintre care aproximativ 50 sunt copii.
Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Câți refugiați din Ucraina au cerut azil în Republica Moldova
Fluxul de știri
0