Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Chișinăul râvnește reanimarea sistemului de irigare și mizează pe o agenție franceză

© Sputnik / Fred Grinberg / Accesați arhiva multimediaОрошение, IRIGARE
Орошение, IRIGARE - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Abonare
Agenția Franceză de Dezvoltare se va implica în reabilitarea sectorului de irigare din Moldova, anunță ministerul de resort de la Chișinău.
CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță că în procesul de reabilitare a sectorului de irigare în Moldova va participa și guvernul francez prin intermediul Agenției Franceze de Dezvoltare.
„Acest lucru a fost reconfirmat, astăzi, în cadrul unei ședințe dintre conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, reprezentanții AFD și Fondului de Dezvoltare Durabilă. Părțile au stabilit că, asistența oferită de Guvernul Republicii Franceze va corespunde priorităților și obiectivelor strategice de dezvoltare a sectorului agricol național. Totodată, țara noastră va beneficia de asistență pentru elaborarea unor studii specializate și pentru efectuarea unor ajustări legate de aspectele legislative în domeniu”, citim din comunicatul publicat luni de ministerul de resort de la Chișinău.
Sursa oficială precizează că „AFD este o organizație a Guvernului Republicii Franceze care finanțează proiecte de dezvoltare durabile în țările în curs de dezvoltare, acordă sprijin financiar sub formă de împrumuturi, granturi sau garanții și oferă servicii de consultanță, asistență tehnică, instruiri și studii pentru entitățile publice sau private. În vara anului 2021, AFD a primit mandat de intervenție pentru a acorda asistență Republicii Moldova în domeniul mediului, energetic și în asigurarea cu apă potabilă de calitate”.
Fluxul de știri
0