Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Autoritățile Moldovei urmează să completeze chestionarul de aderare la UE

Nicu Popescu, imagine simbol
Nicu Popescu, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Abonare
Pe data de 11 aprilie 2022 Republicii Moldova i-a fost transmis chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE.
CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Luni la Luxemburg, Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, i-a înmânat ministrului moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova, informează serviciul de presă al MAEIE.
„Răspunsurile care vor fi oferite întrebărilor din acest chestionar vor reprezenta radiografia situației de moment din țara noastră, arătând nivelul de pregătire pentru aderarea la Uniunea Europeană și, în același timp, vor evidenția domeniile unde sunt necesare eforturi suplimentare”, se spune într-un comunicat al diplomației de la Chișinău.
Cu această ocazie, potrivit sursei oficiale, Nicu Popescu a menționat că Moldova își accelerează parcursul european. El a mai spus că Moldova este parte a Europei „nu doar geografic, dar și prin identitatea pe care o purtăm, valorile pe care le împărtășim, prin limba română, limba oficială a UE pe care o vorbim și prin istoria comună pe care o avem”.
Potrivit lui Popescu, din momentul recepționării chestionarului urmează o perioadă de muncă intensă, însă instituțiile statului sunt pregătite pentru a furniza informațiile necesare în cel mai scurt timp. Oficialul a mai spus că în procesul de completare a chestionarului, pe lângă autorități, va fi implicată și societatea civilă.

„Odată în plus dorim să demonstrăm că suntem o țară în care democrația funcționează, reformele sunt posibile, procesele de transformare dau rezultate, iar viitorul nostru european este ireversibil”, a adăugat ministrul Nicu Popescu.

Comisia Europeană - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Internațional
Cehia susține dorința Ucrainei, Moldovei și Georgiei de a adera la UE
Fluxul de știri
0