Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Potrivit recensământului, populația Rusiei numără 147 de milioane de oameni

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaВсероссийская перепись наcеления в регионах России
Всероссийская перепись наcеления в регионах России - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2022
Abonare
Șeful Serviciului Federal al Statisticii de Stat din Rusia “Rostat” a anunțat că populația acestei țări este de 147 de milioane de oameni.
CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Populația Federației Ruse, la 1 octombrie 2021, conform rezultatelor preliminare ale recensământului, se ridica la 147 de milioane de persoane, datele finale privind acest indicator urmând a fi publicate în luna mai, a anunțat șeful Serviciului Federal al Statisticii de Stat, Rosstat, Pavel Malkov.
Recensământul populației din întreaga Rusie a avut loc în perioada 15 octombrie - 14 noiembrie 2021.
Recensământul a fost inițial planificat pentru 2020. La el oamenii au putut participa atât în ​​format tradițional – adică cu completarea achitei de către un funcționar, cât și în format electronic - pe portalul Serviciilor de Stat.
"Astăzi, putem anunța rezultatele preliminare ale recensământului –care este populația totală preliminară. Astăzi anunțăm prima cifră: estimarea aproximativă a populației țării este de 147 de milioane de oameni. Vor mai fi câteva precizări minore, în curând încheiem prelucrarea datelor. Dar abaterile de la această cifră nu vor depăși 0,3%. Adică, acum putem spune că de la 1 octombrie anul trecut, aproximativ 147 de milioane de oameni locuiau permanent în țară", a spus Malkov.
El a adăugat că încă nu există informații exacte privind populația regiunilor. "În luna mai, noi va da populația finală a țării", - a adăugat Malkov.
Conform rezultatelor recensământului anterior al populației din toată Rusia, la 1 octombrie 2010, în Rusia locuiau 145,141 milioane de oameni (datele sunt relevante cu calculul populației Crimeei). După cum anunță Rosstat, valoarea finală a populației poate fi ajustată cu 0,2-0,3% (adică cu 400-500 de mii de persoane) în creștere sau în scădere.
Biroul de statistică a mai remarcat că cifra prezentată nu este definitivă, Rosstat continuă să verifice datele primite din diverse surse.

„Informațiile în timpul recensământului populației din întreaga Rusie au fost colectate prin portalul serviciilor publice, tablete ale recensătorilor, de pe site-uri de recensământ staționare, din contingentul special pe foi de hârtie citite automat. În prezent, se lucrează pentru a fuziona bazele de date, a curăța duplicatele și a verifica conectivitatea datelor”, au explicat responsabili din Rosstat pentru RIA Novosti.

Fluxul de știri
0