Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lansarea misiunii Luna–25 este planificată pe 22 august, de pe cosmodromul Vostocinîi

© Photo : NASA/GSFC/Arizona State UniversityКарта освещения Южного полюса Луны, созданная по изображениям камеры с борта Лунного разведывательного орбитера NASA
Карта освещения Южного полюса Луны, созданная по изображениям камеры с борта Лунного разведывательного орбитера NASA - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2022
Abonare
Lansarea misiunii ordinare “Luna–25” este planificată pe 22 august, de pe cosmodromul Vostocinîi.
Lansarea misiunii rusești către lună, prima în ultimii 46 de ani, este planificată să aibă loc de pe cosmodromul Vostocinîi, pe 22 august, a declarat adjunctul constructorului general, responsabil de sistemele electronice, al Asociației de Cercetare și Producție “Lavocikin”, Alexandr Mîtkin.
Anterior, era planificat ca stația automată Luna-25, creată de Asociația de Cercetare și Producție “Lavocikin”, să pornească pe satelitul natural al Pământului în iulie.
Principala sarcină a misiunii va fi dezvoltarea tehnologiilor de bază pentru aterizarea soft în regiunea circumpolară și efectuarea de studii de contact a unei anumite zone a polului sud al Lunii.
„Pe 18 iulie plecăm spre cosmodromul Vostocinîi, iar pe 22 august vom zbura pe Lună”, a spus Mitkin la o conferință de presă la Moscova.
Misiunea Luna-26 pentru cartografiere este planificată în 2024, Luna-27 pentru explorarea solului - în 2025, Luna-28 pentru colectarea solului lunar și elaborarea schemei de aterizare pentru cosmonauții ruși - în 2027-2028.
Fluxul de știri
0