Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un scandal de fraudă fiscală provoacă frisoane la Paris şi Bruxelles

© AP Photo / Daniel ColeЭмманюэль Макрон
Эмманюэль Макрон - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2022
Abonare
În Franţa un nou scandal riscă să strice socotelile lui Macron pentru obţinerea unui nou mandat de preşedinte al Franţei.
CHIȘINĂU, 7 apr - Sputnik. Parchetul Naţional Financiar (PNF) a anunţat miercuri că a deschis o anchetă preliminară pentru acuzaţia de „fraudă fiscală în formă agravată”, care vizează firma americană de consultanţă McKinsey. Această firmă consiliază guvernul francez în ceea ce priveşte strategia cu privire la vaccinare.
În firma McKinsey este asociat şi David von der Leyen, fiul preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. De asemenea, firma a fost implicată în scandalul de corupţie care a zguduit ministerul german al Apărării, pe vremea când actuala şefă a Comisiei Europene era titular acolo, potrivit Flux24.
Franţa se găseşte cu patru zile înainte turul 1 al alegerilor prezidenţiale, unde preşedintele Macron, deşi favorit, se găseşte în cădere liberă, la 27% , fiind urmat de Marine Le Pen (22%) şi Jean Luc Melenchon (15,5%) cunoscuţi critici ai imperialismului american deturnării ideologice a Uniunii Europene.
Ria Novosti - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2022
Rusia
RIA Novosti a lansat un proiect multimedia despre genocidul populației din RPD și RPL
Fluxul de știri
0