Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Producătorii autohtoni riscă totul

Producătorii autohtoni riscă totul
Abonare
Continuă să investească apelând la credite și neavând careva garanții.
Diana Coșalîc, director-adjunct AIPA, într-un interviu exclusiv acordat Agenției Sputnik Moldova, susține că în primul trimestru al acestui an instituția pe care o conduce a primit 811 cereri din partea producătorilor pentru obținerea subsidiilor de stat.
”Ritmul de solicitări este practic același ca și anul trecut. În 2021, pentru aceeași perioadă am înregistrat 827 de cereri doar că în acest an suma este de 145 mln de lei, în timp ce acum un an era de 142 mln de lei. Deci pentru acest an putem spune că suma solicitată este mai mare”, susține Coșalîc.
Producătorii investesc în achiziție de utilaje, tehnică agricolă și rambursarea creditelor.
Bani pentru start-up sau achiziții în avans deocamdată nu pot fi accesați.
“A fost aprobat programul Satul European. MAIA va efectua mai multe modificări, ajustări după care programul va fi lansat”, a declarat Diana Coșalîc.
De asemenea, reprezentanta instituției a menționat că AIPA a început de luni, 4 aprilie, să primească și cererile de plăți directe pe cap de animal, sunt eligibili crescători de bovine, oine și caprine.
Fluxul de știri
0