Валюта - Sputnik Moldova, 1920
Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Noi prețuri la carburanți: Cât va costa mâine motorina și benzina

© Sputnik / Mihai Carausstație PECO
stație PECO - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță noi prețuri plafon pentru carburanți.
CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Mâine benzina și motorina s-ar putea ieftini. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon pentru carburanți, aplicabile pentru 7 aprilie.
Astfel, prețul pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 s-ar putea ieftini cu opt bani și va ajunge să coste 27,30 de lei. Și prețul la motorină va fi mai mic, un litru ar putea ajunge la 27,64 de bani, cu 18 bani mai puțini decât astăzi.
Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere și sunt calculate reieșind din următoarele:
PL - valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului;
CV - rata oficială medie de schimb a monede inaționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului;
MC - marja comercială specifică; AC și TVA cota accizelor și taxa pe valoarea dăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.
Refugiați la Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Date noi privind fluxul de refugiați din Ucraina: Câți au rămas în Moldova
Fluxul de știri
0