Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Moldova și Rusia

© Photo : Guvernul Republicii Moldova / Direcţia comunicare și protocolMoldova-Rusia
Moldova-Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Abonare
Pe 6 aprilie 2022 se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Astăzi se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Federația Rusă. Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a adresat felicitări conducerii de vârf a Rusiei și întregului popor.

„Republica Moldova și Federația Rusă au o istorie comună - de la Ștefan cel Mare și Dimitrie Cantemir până în prezent. Popoarele noastre frățești au trecut împreună prin multe provocări, umăr la umăr au învins în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Ne unește nu doar trecutul, ci și prezentul - majoritatea cetățenilor noștri pledează pentru relații de prietenie cu Rusia. Avem valori și tradiții comune, o singură credință”, scrie Igor Dodon pe canalul său de Telegram.

Dodon susține că relațiile cu Federația Rusă vor avea mereu o importanță deosebită pentru Republica Moldova. Acesta mai spune că este absolut necesar să fie menținut și dezvoltat un parteneriat strategic cu Federația Rusă pe toate dimensiunile.
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2022
Rusia
Putin: Rusia va fi prudentă la exporturile de alimente
Fluxul de știri
0