Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Șeful Diplomației Germaniei a exclus impunerea embargoului la gazul rusesc

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaВстреча глав МИД РФ и ФРГ С. Лаврова и А. Бербок
Встреча глав МИД РФ и ФРГ С. Лаврова и А. Бербок - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2022
Abonare
Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a vorbit la postul de televiziune Tagesschau, pronunțându-se împotriva interzicerii importurilor de gaze din Rusia.
CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Potrivit acesteia, dacă introducerea unui embargo complet ar opri criza din Ucraina, „atunci am face-o imediat”. Totuși, în situația actuală, o astfel de decizie nu va face decât să crească prețul conflictului, a mai spus ministrul.
În același timp, Baerbock a subliniat că o respingere completă a hidrocarburilor din Rusia nu va fi doar pregătită, ci și „inițiată masiv”. Acest subiect va fi discutat la Bruxelles în zilele următoare.

Operațiune specială de apărare a Donbasului

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială în Ucraina. Ca răspuns, Occidentul a anunțat noi sancțiuni care vizează în primul rând sectorul bancar și furnizarea de produse de înaltă tehnologie.
În Europa s-au făcut tot mai multe apeluri pentru reducerea dependenței de resursele energetice rusești.
Kremlinul a numit aceste măsuri drept un război economic, unul fără precedent, dar a subliniat că Rusia este pregătită pentru o astfel de dezvoltare a evenimentelor. Banca Rusiei ia măsuri pentru stabilizarea situației pe piața valutară; plățile pentru aprovizionarea cu gaze către țările neprietenoase au fost convertite în ruble.
În plus, Guvernul de la Moscova a pregătit un plan de contracarare a măsurilor restrictive, care include aproximativ o sută de inițiative. Suma finanțării sale va fi de aproximativ un trilion de ruble.
Fluxul de știri
0