Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Încă un motiv de laudă deșartă pentru Sandu: Permisele auto în Germania

© Pixabay / GellingerTIR-uri
TIR-uri - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2022
Abonare
Încă un motiv de laudă deșartă pentru președintele Sandu: Moldovenii au aproape liber la permise auto germane.
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, anunță triumfalist pe pagina sa de Facebook că moldovenii vor putea șofa în Germania cu permise moldovenești dacă vor susține doar examenul practic în respectiva țară.
Sandu anunță bombastic că “concetățenii noștri stabiliți în Germania vor parcurge o cale mai scurtă pentru a obține permisele de conducere din această țară”. Mai jos ea precizează că o declarație comună care prevede acest lucru a fost semnată ieri seara, la Berlin, între Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Dezvoltării Digitale și Transporturilor.
“Astfel, permisele de conducere eliberate de autoritățile moldovenești vor fi recunoscute în Germania, cu condiția susținerii de către candidați a examenului practic”, anunță Maia Sandu.
Vedem că președintele moldovean se cam contrazice. În același aliniat, la început, afirmă că “moldovenii vor parcurge o cale mai scurtă pentru a obține permisele de conducere germane”, ca le sfârșitul alinatului deja să afirme triumfalist că “permisele de conducere eliberate de autoritățile moldovenești vor fi recunoscute în Germania, cu condiția susținerii de către candidați a examenului practic”.
Vedem că președintele moldovean are rarisima capacitate de a se contrazice pe sine însăși nu în declarații diferite, rostite în diferite perioade de timp, ci chiar în cadrul aceluiași aliniat. Potrivit logicii ei prezidențiale, “obținerea permisele de conducere germane” și “recunoașterea în Germania permisele de conducere eliberate de autoritățile moldovenești” ar fi totuna.
Dar cea mai mare inepție vine la sfârșitul declarației Maiei Sandu.
“Eforturile noastre de a ajuta moldovenii din străinătate dau rezultate și suntem recunoscători țărilor-partenere pentru deschidere. Vom munci pentru ca asemenea acorduri, care ușurează viața cetățenilor noștri, să fie semnate cu cât mai multe țări”, a afirmat ea.
Adică, Sandu consideră că a făcut mare lucru atunci când a obținut această indulgență din partea germanilor ca moldovenii care merg în Germania să-i slugărească, făcând munca grea de camionagiu, să nu mai fie nevoiți să susțină examenele teoretice, ci doar cele practice pentru a obține permisul de conducere german.
Foarte frumos! Transportatorii moldoveni fac greve în Moldova pentru că nu pot activa din cauza prețurilor crescute la carburanți și a prețurilor la bilete mici, prețuri care sunt determinate de faptul că oamenii sunt săraci, dar ea, Maia Sandu, în loc să rezolve aceste permise, le facilitează moldovenilor condițiile ca aceștia să fugă din țară și să practice profesia de șofer în Germania!
Toată chestiunea asta cu obținerea permiselor auto în Germania este o nouă invitație, ca să nu spunem incitare, venită din partea regimului sandu ca moldovenii să-și părăsească țara.
Fluxul de știri
0