Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița și alți guvernanți participă la Berlin la o conferința a donatorilor Moldovei

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaПремьер-министр Молдовы Наталья Гаврилица
Премьер-министр Молдовы Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2022
Abonare
Evenimentul este organizat în scopul intensificării sprijinului internațional și al Uniunii Europene pentru Moldova
CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. În perioada 4 – 7 aprilie curent premierul Natalia Gavrilița se află într-o vizită oficială la Berlin cu ocazia desfășurării Conferinței donatorilor „Moldova Support Platform”. Evenimentul va fi organizat pe data de 5 aprilie, în scopul intensificării sprijinului internațional și al Uniunii Europene pentru țara noastră, ne informează serviciul de presă al Guvernului Republicii Moldova.
În cadrul conferinței, potrivit sursei, Gavrilița va avea o întrevedere în format cvadrilateral cu șefii diplomațiilor germane, franceze și române. Ea se va întâlni și cu ministrul Federal al Afacerilor Interne, Nancy Faeser și va participa la o masă rotundă organizată de Fundația Konrad Adenauer.
Alte întâlniri din agenda oficială a premierului moldovean sunt cu ministrul Federal al Cooperării și Dezvoltării, Svenja Schulze, cu președintele Conferinței de la Munchen, Christoph Heusgen, cu Jens Plötner, consilierul în probleme de politică externă și securitatea al cancelarului federal.
De asemenea, Gavrilița are planificată o întâlnire cu reprezentanții diasporei moldovenești, precum și vizitarea standului de țară „Moldova, un gust deosebit”, la Expoziția Internațională „Fruit Logistica 2022”.
În program este inclusă și participarea la ședința Comisiei parlamentare pentru politică externă și a Comisiei parlamentare pentru drepturile omului.
Din delegația oficială a Republicii Moldova mai fac parte Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, secretarul de Stat al Ministerului Justiției, Veronica Mihailov.
В Молдове почтили память жертв Холокоста - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2022
Politică
Sandu, despre discuțiile cu Moscova și riscul atragerii Moldovei în conflict
Fluxul de știri
0