Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vor fi identificați autorii falsului privind uciderea locuitorilor pașnici din Bucea

© Photo : СК РФАлександр Бастрыкин
Александр Бастрыкин - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2022
Abonare
Șeful Comitetului de Anchetă al Federației Ruse a dispus să se dea o apreciere procesuală provocării puse la cale de partea ucraineană în Bucea.
CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Președintele Comitetului de Investigație, Alexandr Bastrîkin, a ordonat Departamentul Principal de Investigații să studieze informațiile privind presupusele ucideri de civili în orașul Bucea, care au fost răspândite de Ministerul Apărării al Ucrainei, și să-i identifice pe autorii acestor falsuri, a anunțat Comitetul de Investigații al Federației Ruse pe pagina sa de Telegram.

„Pentru a-i discredita pe militarii ruși, Ministerul Apărării al Ucrainei a distribuit înregistrărilor video filmate în orașul Bucea, regiunea Kiev, către mass-media occidentală, ca dovadă a lichidării în masă a civililor”, se arată în postarea Comitetului de Anchetă, care este citat de RIA Novosti.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, toate materialele „despre crimele militarilor ruși din localitatea indicată nu corespund realității” și sunt publicate în scopuri provocatoare.
Bastrîkin a dispus că fie demascați toți cei implicați în răspândirea acestor falsuri și să se dea acțiunilor lor o evaluare procedurală pe motivul infracțiunii „Diseminarea în public a informațiilor false cu bună știință despre utilizarea Forțelor Armate”. Articolul din Codul Penal al Rusiei care încriminează respectiva infracțiune prevede o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.
Săptămâna trecută, mass-media ucraineană a distribuit un videoclip care se presupune că a fost realizat în orașul Bucea, regiunea Kiev, după ce așezarea a fost părăsită de militarii ruși. În filmările publicate, cadavrele morților zac pe drum.
Mulți utilizatori au pus la îndoială autenticitatea videoclipului, observând că nu există sânge în apropierea cadavrelor care zac la pământ, iar unii dintre morți aveau banderole albe la mâini și ar fi putut fi uciși de forțele de securitate ucrainene sau de apărarea teritorială.
Utilizatorii internetului au mai atras atenția supra faptului că „morții” își mișcă mâinile, iar când se uită în oglinda retrovizoare a mașinii operatorului, se pare că unul dintre corpuri își schimbă poziția imediat ce mașina trece pe lângă el.
Ministerul rus al Apărării a spus că toate fotografiile și videoclipurile publicate sunt „o nouă provocare”. Departamentul a subliniat că niciun locuitor din Bucea nu a suferit de pe urma acțiunilor armatei ruse în timp ce orașul era sub controlul lor.
Ministerul a reamintit că toate unitățile rusești au părăsit complet orașul Bucea pe 30 martie, ieșirile din oraș pe direcția nord nu au fost blocate.
În același timp, trupele ucrainene au bombardat periferiile sudice ale localității, inclusiv zonele rezidențiale, din artilerie, tancuri și sisteme de lansare de rachete multiple non-stop.
Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială de demilitarizare a Ucrainei. Vladimir Putin a spus că scopul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Militari ucraineni în Bucia - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Ministerul rus al Apărării a numit filmările de la Bucia regie pentru presa occidentală
Fluxul de știri
0