Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova achită consumul curent de gaze rusești în dolari

© Sputnik / Mihai CarausГлава "Молдовагаз" Вадим Чебан
Глава Молдовагаз Вадим Чебан - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2022
Abonare
Șeful Moldovagaz a confirmat că Gazprom livrează gaz Moldoveigaz în corespundere cu înțelegerile contractuale.
CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Deocamdată Moldova nu a primit nicio înștiințare oficială din partea Gazprom-ului că trebuie să plătească pentru gazul livrat în ruble, a anunțat directorul Moldovagaz, Vadim Ceban.
“Societatea pe acțiuni „Moldovagaz" acționează în corespundere cu condițiile contractului semnat cu concernul Gazprom. Plățile pentru livrările curente de gaze sunt efectuate în dolari. Înștiințări despre necesitatea de a trece la plățile în ruble nu au fost făcute”, a declarat Ceban.
Amintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat la sfârșitul lunii martie că plățile pentru gazele naturale trebuie să fie efectuate de către statele neprietenoase – asta pentru a se renunța în tranzacțiile cu gaze la utilizarea dolarilor, euro și o serie de alte valute.
Liderul rus a semnat un decret în acest sens și a spus că Moscova va considera drept neîndeplinirea obligațiilor contractuale privind livrările de gaze de către țările neprietenoase dacă acestea nu vor plăti în ruble din data de la 1 aprilie.
Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2022
Rusia
Peskov: Este imposibil să fie izolată Rusia în lumea modernă
Fluxul de știri
0