Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Marea Britanie a respins reuniunea Consiliului de Securitate al ONU pe cazul Bucea

Bucea, Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia va cere din nou convocarea Consiliului de Securitate al ONU din cauza situației de la Bucea, în ciuda refuzului Marii Britanii
Marea Britanie nu a fost de acord la organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la situația din Bucea, Ucraina, iar Rusia va cere din nou convocarea acesteia, a declarat purtătorul de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
„Ieri, în cea mai proastă tradiție englezească, președinția britanică a Consiliului de Securitate al ONU nu și-a dat acordul pentru organizarea unei ședințe a Consiliului de Securitate cu privire la situația de la Bucea. Rusia va cere astăzi din nou convocarea Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu provocările criminale ale armatei ucrainene și ale radicalilor din acest oraș”, a scris ea pe canalul Telegram.
Anterior, autoritățile ucrainene și mass-media au distribuit un videoclip presupus filmat în orașul Bucea, regiunea Kiev, unde cadavre de oameni zac pe șosea. Mulți utilizatori au pus la îndoială credibilitatea acuzațiilor Kievului împotriva Moscovei, menționând că nu există sânge în apropierea cadavrelor de pe sol, iar unii dintre morți aveau banderole albe pe mâini și ar fi putut fi uciși de forțele de securitate ucrainene sau de apărarea teritorială.
De asemenea, utilizatorii au observat că „morții” își mișcă mâinile, iar în oglinda retrovizoare a mașinii operatorului, se pare că unul dintre „morți” își schimbă poziția imediat ce mașina trece pe lângă.
Fluxul de știri
0