Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Locuitorii Madridului le cer autorităților să nu-l susțină pe Zelenski

© Sputnik / Evghenii PanasencoМадрид
Мадрид - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2022
Abonare
Ruptly: În Madrid s-au desfășurat mitinguri împotriva susținerii financiare a armatei ucrainene.
În Madrid au avut loc proteste împotriva „sponsorizării” armatei ucrainene din banii publici ai spaniolilor. Secvențe de la manifestarea la care au participat sute de locuitori ai capitalei spaniole au fost publicate de către agenția Ruptly.
Spaniolii protestatari sunt foarte nemulțumiți, în primul rând, de alocarea mijloacelor financiare publice pentru majorarea bugetului militar, în loc ca acești bani să fie folosiți la susținerea cetățenilor simpli, care se confruntă cu un șir de proteste, dar mai ales cu facturile mari la energie.
Se dovedește că banii pe care ei nu i-au găsit pentru cheltuielile sociale, pentru sănătate, pentru educație, se duc acum la armată, ei găsesc bani pentru asta, mai mult, acești bani vor fi folosiți pentru a continua jaful și a continua opresiunea altor popoare, a declarat de la microfon o participantă la acțiunea de protest. Ea spune că spaniolii trebuie să manifesteze împotriva guvernului spaniol dat fiind că acesta îl susține pe Zelenski.
“Noi trebuie să condamnă implicarea imperială a NATO și a Uniunii Europene, de altfel, a aceleia NATO care se extinde pe teritoriul țării deja de mulți ani, acea NATO care mereu vorbește de democrație care are susține guvernul reacționar al lui Zelenski”, a spus ea.
Un alt demonstrant pe nume José a reproșat și autorităților că vor să extindă bugetul militar, ocolind politicile sociale.
„Această desfășurare imperialistă în Ucraina este inacceptabilă din orice parte, trebuie să punem capăt acestui conflict armat, nu putem permite guvernului nostru să ne implice în asta, astfel încât să mărească bugetul militar fără să ținem cont de nevoile pe care le avem noi, muncitorii, în această țară”, a spus el.
Un protestatar pe nume Carmen a cerut ca fondurile destinate armatei să fie folosite în alte scopuri.
„Nu vrem să cheltuim pe armament, nu vrem să cheltuim pe războaie, vrem să cheltuim pe oameni, ca să fie cheltuieli sociale: pe spitale, pe educație, pe pensii. Vrem ca autoritățile să înceteze să reducă bugetul social”, a menționat ea.
Anterior, au avut loc proteste în orașul italian Genova împotriva finanțării și transportului de arme către Ucraina prin porturile italiene.
Fluxul de știri
0