Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a comentat provocarea din Bucea

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova a spus că Federației Ruse vede un pericol de securitatea în astfel de provocări ca cea din Bucea.
CHIȘINĂU, 4 apr -Sputnik. Rusia vede o amenințare directă la securitatea internațională în astfel de provocări cum este cea de la Bucea, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
“Noi am cerut desfășurarea unei ședințe extraordinare a Consiliului de Securitate pe această chestiune concretă (cazul falsului masacru al populației civile în orașul Bucea – n.n.), pentru că vedem în astfel de provocări o amenințare directă la pacea și securitatea mondială”, a spus Lavrov în cadrul întâlnirii cu adjunctul secretarului general al ONU pentru chestiuni umanitare, Martin Griffiths.
Anterior, autoritățile ucrainene și mass-media au distribuit un videoclip presupus filmat în orașul Bucea, regiunea Kiev, unde cadavre de oameni zac pe șosea. Mulți utilizatori au pus la îndoială credibilitatea acuzațiilor Kievului împotriva Moscovei, menționând că nu există sânge în apropierea cadavrelor de pe sol, iar unii dintre morți aveau banderole albe pe mâini și ar fi putut fi uciși de forțele de securitate ucrainene sau de apărarea teritorială.
De asemenea, utilizatorii au observat că „morții” își mișcă mâinile, iar în oglinda retrovizoare a mașinii operatorului, se pare că unul dintre „morți” își schimbă poziția imediat ce mașina trece pe lângă.
Fluxul de știri
0