Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Integritatea candidaților în CSM și CSP va fi evaluată: Iată de cine

Молоток судьи - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2022
Abonare
Membrii Comisiei care va evalua integritatea candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor au fost numiți în funcție.
CHIȘINĂU, 4 apr - Sputnik. Integritatea candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor va fi verificată de trei specialiști naționali și alți trei străini. Cei șase membri au fost numiți în funcție în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.
Este vorba de Nadejda Hriptievschi, Tatiana Răducanu și Vitalie Miron, desemnați la propunera fracțiunilor parlamentare și Victoria Henley, Nona Tsotoria, Herman Von Hebel, desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare.
În conformitate cu Legea privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor din 10 martie 2022, Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor este formată din șase membri.
Trei membri, cetățeni ai Republicii Moldova, sunt desemnați la propunerea fracțiunilor parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției, aprobați cu votul a 3/5 din deputații aleși.
Alți trei membri sunt desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare, aprobați cu votul a 3/5 din deputații aleși.
Conductă de gaz - Sputnik Moldova, 1920, 03.04.2022
Rusia
Gazprom furnizează în mod regulat gaz pentru tranzitul prin Ucraina
Fluxul de știri
0