Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Centrul COVID-19 de la Moldexpo va fi lichidat: Ce urmează

© Sputnik / Mihai CarausCentrul COVID-19 Chișinău MoldExpo
Centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2022
Abonare
Guvernul Republicii Moldova a decis că Centrul COVID-19 de la Moldexpo să fie dizolvat și lichidat.
CHIȘINĂU, 4 apr - Sputnik. Instituția medico-sanitară „Centrul COVID-19 Chișinău”, amplasată la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, va fi dizolvată. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv.
Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a precizat în cadrul ședinței Executivului că decizia cu privire la încetarea activității IMSP „Centrul COVID-19 Chișinău” a fost luată în contextul în care actualmente situația epidemiologică privind COVID-19 în Republica Moldova este relativ stabilă.

„Actualmente se atestă o diminuare vădită a cazurilor noi de COVID-19. Mai exact, în săptămâna a zecea a anului 2022, incidența a constituit 67 de cazuri la 100 de mii populație, în scădere cu peste 32% comparativ cu a noua săptămână. Menționăm că media zilnică a persoanelor spitalizate, în perioada 7-13 martie curent, a constituit 514 persoane în toate instituțiile medico-sanitare din țară, cu peste 33% mai puține față de a noua săptămână”, a precizat Nemerenco.

Potrivit ministrului, în ultimul val al pandemiei Centrul COVID-19 de la Moldexpo a fost utilizat doar pentru trierea persoanelor infectate. Bolnavii care aveau nevoie de tratament erau transferați în instituțiile medicale.
De lichidarea Instituției Medico-Sanitare Publice „Centrul COVID-19 Chișinău” se va ocupa o comisie responsabilă, care va fi instituită de Ministerul Sănătății.
Totodată, ținând cont de faptul că dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale sunt obligatorii și executorii și de faptul că Republica Moldova urmează să implementeze Planul Operațional ONU pentru Refugiați și prestarea serviciilor de asistență refugiaților, se propune ca hotărârea de Guvern să intre în vigoare la data publicării acesteia în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. La Moldexpo a fost înființat un centru de plasament pentru refugiații din Ucraina.
Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Tot mai mulți refugiați cer azil în Republica Moldova
Fluxul de știri
0