Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Alianța lui Orban câștigă alegerile parlamentare din Ungaria

© REUTERS / BERNADETT SZABOViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 04.04.2022
Abonare
Alianța lui Viktor Orban câștigă alegerile parlamentare din Ungaria cu 67,84% din voturi
Alianța de guvernământ Fidesz-Partidul Popular Creștin Democrat, condusă de premierul Viktor Orban, câștigă alegerile parlamentare din Ungaria cu 67,84% din voturi, transmite Oficiul Electoral Național (NVI), după procesarea a 98,96% din voturi.
Potrivit NVI, după procesarea a 98,96% din voturi, Fidesz-PPCD câștigă cu 67,84%, dar și cu 135 din 199 de mandate parlamentare, păstrând majoritatea constituțională pentru a treia oară consecutiv.
Coaliția de partide de opoziție condusă de Peter Marki-Zaj obține 28,14% și, respectiv, 56 de locuri în parlament. Restul opt locuri, șapte îi revin mișcării de dreapta Patria Noastră și unul pentru Lista Națională Germană.
Potrivit NVI, după procesarea a aproape 99% din voturi, prezența finală la alegerile parlamentare a fost de 69,54%, la referendumul privind legea de interzicere a propagandei LGBT în rândul minorilor - 68,74%.
Anterior, Orban și-a declarat victoria în alegeri, iar Marki-Zai a recunoscut înfrângerea înainte de procesarea buletinelor de vot.
Fluxul de știri
0