Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu s-a ales cu un nou răspuns „tipic european” din partea unui grup de eurodeputați

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaParlamentul european
Parlamentul european - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2022
Abonare
Maia Sandu a primit un nou răspuns tipic european din partea câtorva europarlamentari la solicitarea sa de ajutor pentru economia Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Serviciul de presă al Președinției a dedicat câteva propoziții informative într-un comunicat despre întâlnirea de vineri a Maiei Sandu cu un grup de europarlamentari, cărora șeful statului moldovean le-a cerut ajutor în vederea susținerii deschiderii pieței UE pentru produsele moldovenești.
Maia Sandu le-a spus franc europarlamentarilor veniți să vadă ce se mai întâmplă prin Moldova că țara are nevoie acută de ajutor economic.
Președintele „a reiterat importanța deschiderii mai mari a pieței Uniunii Europene pentru producătorii moldoveni care, din cauza războiului, nu mai pot exporta în Est”.
Mai clar și mai răspicat nici nu se putea.
Eurodeputații au reacționat de o manieră tipic europeană, vorbind despre „identificarea de noi modalități de a sprijini Republica Moldova” și despre „reforme democratice”.
„Ei au menționat, totodată, că Parlamentul European va identifica noi modalități de a sprijini Republica Moldova în atenuarea consecințelor acestor crize, precum și pentru realizarea în continuare a reformelor democratice și redresarea economică”, scrie serviciul de presă al Președinției.
De asemenea, oaspeții „și-au exprimat solidaritatea și recunoștința pentru efortul autorităților și al cetățenilor țării noastre în gestionarea fluxului mare de refugiați din Ucraina”.
Fluxul de știri
0