Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Moldova importa din Ucraina produse de peste jumătate de miliard de dolari

Moldova importa din Ucraina produse de peste jumate de miliard de dolari
Abonare
Moldova importa din Ucraina produse de peste jumătate de miliard de dolari. Ce se va întâmpla acum?
Potrivit datelor oferite de Biroul Național de Statistică, Republica Moldova a importat în anul 2021 din Ucraina produse în valoare de peste 600 de milioane de dolari, dintre care peste 200 de milioane de dolari fiind produse alimentare.
Expertul economic Denis Roșca a declarat într-un interviu exclusiv pentru Sputnik Moldova că cifra importurilor din țara vecină va scădea și foarte probabil va fi substituită cu producție din alte țări.
"Ucraina își va micșora oferta pe piață. Aceste produse cu siguranță vor avea alt preț. Vor fi alte costuri de transportare la care se adaugă și prețul la energie electrică, petrol, gaze. Nu cred că există cineva care să spună cu cât va crește prețurile la produse alimentare. Un lucru este cert, va fi mult mai scump. Varianta ideală este să producem la noi ceea ce importam", a spus Denis Roșca.
De asemenea, expertul susține că Republica Moldova exporta aproape șase milioane de tone de produse agricole pe care cetățenii nu le consumă.
Ce alte soluții există pentru țara noastră în viziunea analistului Denis Roșca, aflați din înregistrarea audio.
Fluxul de știri
0