Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Directorul menajeriei din Harkov a găsit la Chișinău adăpost și un prieten pe nume Karlușa

Abonare
Directorul gradinei zoologice din Harkov a găsit la Chișinău adăpost și un prieten pe nume Karlușa.
Savantul ucrainean, Aleksei Grigoriev, care s-a pomenit într-o situație dificilă, locuiește actulmente pe teritoriul grădinei zoologice din Chișinău.
Profesorul și conducătorul grădinii zoologice de stat din Harkov, Aleksei Yakovlevici Grigociev, aflându-se într-o călătorie peste hotare nu s-a mai putut întoarce în țară la finele lui februarie.
„Mă aflam peste hotare atunci când la noi în Ucraina s-au început cunoscutele evenimente și n-am mai reușit să mă întorc acasă la Harkov. Am fost nevoit să vin prin București. Colegii mei mioldoveni m-au adăpostit la grădina zoologică din Chișinău”, relatează Aleksei Grigoriev.
El susține că nu-i nimic neobișnuit în asta. Or, comunitatea internațională a grădinilor zoologice este obișnuită cu ajutorul reciproc, iar să apelezi într-o situație dificilă la directorul oricărei menajerii e ceva absolut firesc.
Aleksei Grigoriev locuiește actualmente pe teritoriul grădinii zoologice din Chișinău. Dimineața, în loc de exerciții fizice, el face o plimbare pe tot teritoriul menajeriei și își satisface astfel interesul profesional.
„Privesc la această grădină zoologică cu ochi mari, pentru că e o adevărată bijuterie în estul Europei. Aici, în menajeria din Chișinău, care spre deosebire de multe altele a fost înființat pe lângă Academia de Științe, este concentrat tot ce e mai bun din ceea ce s-a reușit începând cu secolul al XIX-lea”, susține savantul ucrainean.
Profesorul Grigoriev l-a întâlnit aici pe Karlușa (zis și „Rectorul”) – un corb negru de toată frumusețea de la menajerie. Pe cei doi i-a legat o adevărată prietenie.
„Eu cred că greutățile prin care trece azi lumea o să împingă spre o cooperare și mai strânsă grădinile zoologice”, presupune Aleksei Grigoriev.
Fluxul de știri
0