Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Summit China-UE după ce Beijingul a condamnat ferm sancțiunile impuse Rusiei

© REUTERS / Aly SongПустынные улицы во время локдауна в Шанхае
Пустынные улицы во время локдауна в Шанхае  - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2022
Abonare
China, reafirmându-și prietenia și alianța cu Federația Rusă, devine un actor tot mai important și mai bine profilat pe scena politică internațională.
BUCUREȘTI, 31 mart - Sputnik. După ce a găzduit în regiunea Anhui, în estul Chinei (în proxima vecinătate a deja celebrului oraș Wuhan), o întâlnire de lucru cu privire la situația din Afganistan, împreună cu șeful diplomației ruse, dar și miniștrii de Externe din Pakistan, Iran, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan și Afganistan, China va participa la un summit online cu liderii statelor din Uniunea Europeană
Președintele Xi Jinping și premierul Li Keqiang se vor întâlni cu ajutorul internetului cu liderii statelor din Uniunea Europeană, într-un eveniment îndelung amânat din pricina situației internaționale.
Întâlnirea va avea loc vineri, 1 aprilie, însă se anunță a fi dificilă din pricina atitudinii agresive adoptate de statele UE în raport cu Federația Rusă.
Marți, 29 martie, miniștrii de externe rus și chinez au condamnat de la Beijing sancțiunile impuse de SUA și UE, Federației Ruse și de asemenea au subliniat angajamentul celor două părți pentru o lume multipolară.
Fluxul de știri
0