Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

SUA amenințate de foamete din cauza politicilor lui Biden

© Sputnik / Rodion ProcaRafturi goale într-un supermarket din capitală
Rafturi goale într-un supermarket din capitală - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2022
Abonare
Daily Wire: SUA se confruntă cu lipsuri de alimente din cauza politicilor președintelui Joe Biden
Statele Unite se confruntă cu o penurie de alimente fără precedent din cauza politicilor președintelui Joe Biden. Michael Knowles, jurnalist pentru The Daily Wire, a emis un astfel de avertisment.
Biden, notează observatorul, este la putere de 14 luni. În acest timp, inflația a atins un maxim din ultimii 40 de ani, iar prețurile la benzină au doborât un record istoric.
"În ultimii doi ani, ceea ce credeam că nu s-ar putea întâmpla niciodată a devenit realitate. Lockdown pe noapte, închideri de biserici, purtarea măștilor la cererea guvernului federal, o economie care, pur și simplu, se oprește și acum lipsa de alimente", a spus jurnalistul, citat de RIA Novosti.
Biden, „pur și simplu, se distanțează” de la această problemă ca și cum ar fi normal, a concluzionat Knowles. Anterior, Biden a spus că evenimentele din Ucraina și sancțiunile impuse Rusiei ar putea provoca un deficit global. În același timp, el a numit Rusia și Ucraina „coșul de pâine” al Europei.
Reprezentantul oficial al Programului Alimentar Mondial al ONU, Thomson Peary, a avertizat, la rândul său, că evenimentele din Ucraina ar putea duce la creșterea prețurilor la alimente și la foametea mondială. Inflația se accelerează în întreaga lume, determinată de întreruperile lanțului de aprovizionare de producție post-pandemie, creșterea cererii pentru unele mărfuri și creșterea vertiginoasă a prețurilor la gaz și petrol.
Așadar, în februarie, inflația anuală din Statele Unite a accelerat până la 7,9%, care a fost cea mai mare din 1982, iar zona euro înregistrează și o creștere record a prețurilor.
Fluxul de știri
0