Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Proiectul „Eficiența energetică în Republica Moldova” va fi implementat: Iată de când

© Pixabay / PexelsЛампочка
Лампочка - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2022
Abonare
Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții pentru realizarea Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova” a fost adoptat în prima lectură.
CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții pentru realizarea Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova” a fost adoptat în prima lectură.
În cadrul ședinței Parlamentului, 76 de deputați au votat pentru contractatul dintre Guvern și BEI, care constituie 30 de milioane de euro.

Potrivit documentului, mijloacele vor fi utilizate pentru creșterea eficienței energetice în cadrul instituțiilor publice, în primul rând, celor cu destinație socială cum ar fi spitale, grădinițe, școli.

Documentul mai prevede scutirea de TVA, de accize, de plata taxei vamale și altor taxe a importului sau achiziționării de mărfuri, lucrări, servicii destinate implementării Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova”.
De menționat că, pentru același proiect, recent Legislativul a ratificat Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
Valoarea totală a proiectului constituie 75,5 de milioane de euro, inclusiv cele două împrumuturi – din partea BEI și BERD și componenta de grant. Proiectul se va realiza în doua etape, iar durata de implementare este planificată pentru anii 2022 - 2025.
stație PECO - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2022
Societate
Scumpirea carburanților continuă: Cât vor costa vineri benzina și motorina
Fluxul de știri
0