Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ion Chicu: “Statul preferă să facă bani pe seama sectorului agricol.”

Ion Chicu: “Statul preferă să facă bani pe seama sectorului agricol.”
Abonare
“Guvernarea nu a fost adusă la putere pentru a apăra interesele Republicii Moldova”, susține fostul premier.
Statul va incasa circa 1,7 miliarde de lei mai mult în acest an din taxe și accize la carburanți ca urmare a scumpirilor. O bună parte din acești bani vor fi achitați de agricultori, a declarat Ion Chicu într-un interviu oferit exclusiv Agenției Sputnik Moldova.
Fostul premier admite posibilitatea ca Republica Moldova să rămână fără produse alimentare dacă nu se va schimba atuitudinea actualei guvernări.

“Guvernul a promis elaborarea unui plan. Este deja luna aprilie. Este doar un plan. Semănăturile de toamnă nu arată bine, sunt semne de secetă. Recomandarea noastră este de a micșora prețul la accize până la data de 1 iunie. Moldova riscă să rămână fără produse alimentare, asta noi, așa-zisă țară agrară”, a conchis Ion Chicu.

Fostul șef de Guvern a făcut și o referire la proiectul de lege supranumit și “legea raftului”, care urma să vină în sprijinul producătorilor autohtoni.
Președintele Maia Sandu nu a promulgat legea, iar Parlamentul urmează să introducă anumite modificări.
“Ei demult numai sunt independenți. Ei ascultă de ceea ce li se zice din afara țării. Guvernarea nu a fost adusă la putere pentru a putea apăra interesele Republicii Moldova”, a declarat Chicu.
Fluxul de știri
0