Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Bugetul Republicii Moldova ajunge la un deficit record

bugetul-republicii-moldova-ajunge-la-un-deficit-record
Abonare
Ion Chicu: “Situația bugetară este complicată. Banii statului numai ajung la primării”
Fostul premier, Ion Chicu, într-o declarație exclusivă pentru Agenția Sputnik Moldova, susține că primește semnale de la primăriile din țară precum că nu sunt efectuate transferuri cu destinație generală sau specială, ceea ce duce la neachitarea salariilor. Și asta în condițiile în care în buget au intrat până pe 25 martie o suma record de 2 miliarde de lei după ce agenții economici au achitat impozitul pe venit pentru anul precedent.
Cum va fi la sfârșitul lunii aprilie fostul șef de Guvern deocamdată nu cunoaște.
“Deja, la cele 15 mlrd de lei deficit anunțate în buget pentru anul acesta se mai adaugă potrivit ministerului de finanțe alte 6-7 mlrd de lei. Am mai vorbit despre acele 600 mln de euro promise cu trei zile înainte de alegeri. Anunțate cu mare tam-tam de actuala guvernare, iată practic că nu a venit nimic. Asta din ceea ce cunosc eu”, a declarat Chicu.
De asemenea, fostul premier a vorbit și despre faptul că măcar nici banii promiși pentru gestionarea crizei refugiaților veniți în Republica Moldova nu a încasat nimic.
Fluxul de știri
0