Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Anunț important pentru toți șoferii - Ce trebuie să știe dacă au făcut un accident

© Photo : Inspectoratul de Poliție Hânceștiimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2022
Abonare
Limita despăgubirilor în cazul accidentelor rutiere va fi de 100 mii de euro.
CHIȘINĂU, 31 mart -Sputnik. Deputații au aprobat astăzi un proiect de lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Astfel, pentru prejudicii materiale produse în unul și același accident, indiferent de numărul părților vătămate, limita despăgubirii se stabilește la un nivel de 100.000 de euro.
Proiectul de lege a fost elaborat de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) în colaborare cu experții Băncii Mondiale, în contextul reformei pieței de asigurări din Moldova.
Potrivit proiectului, contractul de asigurare RCA internă se încheie pe un termen de 12 luni, iar contractul de asigurare RCA externă (”Carte Verde”) poate fi încheiat pentru perioade de asigurare mai mici de un an, dar nu mai mici de 15 zile, în funcție de opțiunea asiguratului. Plata primelor de asigurare se face integral.
Contractul RCA va fi încheiat între asigurător și asigurat fără indicarea persoanelor admise să utilizeze vehiculul, adică cu un număr nelimitat de utilizatori. Cererea de despăgubire, de asemenea, va putea fi perfectată în format electronic. Proiectul prevede și posibilitatea suspendării contractului RCA la cererea asiguratului, dacă i-au fost retrase legal plăcuțele de înmatriculare.
Pentru vătămări corporale și decese produse în unul și același accident, limita de despăgubire se stabilește pentru accidente la un nivel de 100.000 euro – pentru o parte vătămată sau la un nivel de 500.000 euro – indiferent de numărul părților vătămate.
КПП Паланка, через который в Молдову едут украинские беженцы - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Date noi privind numărul refugiaților ucraineni din țara noastră: Câți au rămas
Fluxul de știri
0