Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia își propune un parteneriat de anvergură cu Iranul și ocolirea sancțiunilor

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Lavrov: Moscova își propune să amplifice parteneriatul cu Teheranul în toate direcțiile.
CHIȘINĂU, 30 mart – Sputnik. Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat miercuri în cadrul unei întâlniri cu omologul său iranian, Hossein Amir-Abdollahian, că Moscova își propune să amplifice în toate direcțiile parteneriatul cu Iranul, informează RIA Novosti.
Întâlnirea a avut loc în cadrul celei de a treia conferință a miniștrilor de externe ai țărilor vecine cu Afganistanul în orașul Tunxi din China.
„Suntem interesați în amplificarea parteneriatului cu Iranul, cu prietenii și vecinii noștri, în toate direcțiile: în cele bilaterale, în Caspic, în alte chestiuni regionale”, a spus ministrul rus.
Totodată, Lavrov a menționat că țara sa va întreprinde acțiuni ce vor face posibilă „evitarea sancțiunilor ilegale ale SUA și Occidentului”.
„În relațiile noastre cu Iranul și cu alți parteneri apropiați vom insista atât asupra condamnării acestui fenomen inacceptabil în discuțiile internaționale, cât și aranjarea unor pași ce vor permite ocolirea acestor acțiuni ilegale”, a spus Serghei Lavrov în cadrul întrevederii cu Hossein Amir-Abdollahian.
Сторонники Талибана на границе Афганистана и Пакистана  - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Rusia
Rusia invită India și Iranul să se alăture discuțiilor extinse din cadrul „Troica”
Fluxul de știri
0