Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bucureștii despre mina marină observată în largul Mării Negre

© Public DomainТренировка по обезвреживанию учебной морской мины в американском флоте
Тренировка по обезвреживанию учебной морской мины в американском флоте - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2022
Abonare
Ministerul Apărării Naționale a României a anunțat că puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori, execută luni, 28 martie, o misiune de cercetare și intervenție în cazul minei marine observate în Marea Neagră.
BUCUREȘTI, 28 mart – Sputnik, Marius Holdean. Ministerul Apărării Naționale a României (MApN) anunță că puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD - Explosive Ordnance Disposal), execută luni, 28 martie, o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.
MApN informează că mina a fost observată luni dimineața de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10.
După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina, mai arată MApN.
Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia, mai spune informarea oficială de la ministerul Apărării.
Fluxul de știri
0