Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia: Nivelul de înlocuire a importurilor în domeniile critice - 100%

© Sputnik / Mikhail Voskresensky / Accesați arhiva multimediaVicepremierul rus Dmitri Cernîșenko
Vicepremierul rus Dmitri Cernîșenko - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2022
Abonare
Vicepremierul rus Dmitri Cernîșenko a declarat că Nivelul de înlocuire a importurilor în domeniile critice a ajuns la 80-100 de procente.
CHIȘINĂU, 27 mart - Sputnik. În domeniile critice pentru țară, nivelul înlocuirii importurilor se situează în intervalul de la 80 la 100 la sută, a declarat viceprim-ministrul rus Dmitri Cernîșenko, la o întâlnire a Cabinetului de Miniștri cu reprezentanții industriei IT. Întâlnirea guvernaților ruși cu specialiștii din domeniul IT a fost transmisă în direct pe canalul guvernamental din RuTube.
„Desigur, avem propriile noastre servicii de înlocuire a importurilor, iar ministerul a lucrat sistematic în toți acești ani, iar în toate domeniile critice avem un nivel de substituție a importurilor <...> de la 80 la 100%”, a spus oficialul.
Potrivit acestuia, „nu există niciun pericol” pentru stat în domeniul industrial.
Vicepremierul a mai remarcat că toate proiectele de microelectronică sunt finanțate în prin domeniul comenzilor de stat.
Anterior, președintele Vladimir Putin a cerut autorităților și reprezentanților întreprinderilor să efectueze „înlocuirea în regim forțat a importurilor”. Potrivit acestuia, problema nu este în bani, ci în furnizarea de componente, echipamente, materiale de construcție, în organizarea muncii antreprenorilor.
Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Ca răspuns, Occidentul a anunțat sancțiuni anti-ruse la scară largă, care au afectat aproape toate sectoarele economiei Federației Ruse, de la tehnologiile IT la alimente.
Multe branduri globale și-au anunțat ieșirea de pe piața rusă sau suspendarea activităților curente, sau abandonarea investițiilor.
Ca una dintre măsurile posibile pe care vrea să le ia Europa, este renunțarea la materiile prime rusești. În același timp, presiunea sancțiunilor a provocat o creștere a prețurilor la energie.
Fluxul de știri
0