Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

“Nu cerem mai mult”. Zelenski cere de la NATO tancuri și avioane

© Sputnik / Stringer / Trecere la banca de fotografiiПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că țara sa ar avea nevoie măcar de un procent din avioanele și tancurile pe care le are NATO.
CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. VolodImIr Zelenski a spus într-un mesaj video pe canalul său Telegram că Ucraina are nevoie de cel puțin un procent din avioanele și tancurile care adună praf în țările NATO, acuzând partenerii că sunt nehotărâți în ceea ce privește furnizarea de arme Kievului.
Securitatea Ucrainei, susține Zelenski, este echivalentă cu securitatea întregii Europe.
"Asta este ceea ce au partenerii noștri, pe care, pur și simplu, acumulează praf. <...> Doar un procent din toate avioanele NATO și unul la sută din toate tancurile NATO, un procent - nu cerem mai mult", a spus Zelenski în mesajul său video.
În opinia sa, necesitatea de a furniza arme Kievului este poziția nu numai a Ucrainei, ci și a „majorității absolute a populației Europei”.
Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Președintele Vladimir Putin a spus că obiectivul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Ion Cristoiu - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2022
Analize și opinii
Ion Cristoiu: Summitul NATO a fost convocat pentru a consfinţi neimplicarea Alianţei
Fluxul de știri
0