Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fost senator: „Băsescu și-a pierdut vocea, nu mai poate vorbi. Starea sa este gravă”

© AP Photo / Vadim GhirdaTraian Băsescu
Traian Băsescu - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2022
Abonare
Fostul senator Lucian Iliescu spune că starea fostului președinte Traian Băsescu nu e tocmai bună, după ce ar fi suferit un accident vascular cerebral
BUCUREȘTI, 27 mart – Sputnik, Marius Holdean. Potrivit fostului senator Lucian Iliescu, Traian Băsescu ar fi în stare gravă și nu mai poate vorbi.
„Din ce știu, că am vorbit cu un apropiat de-al dânsului, Traian Băsescu și-a pierdut vocea, nu mai poate vorbi. Starea sa este gravă. Nici cu familia cu a putut schimba câteva cuvinte. Cei care vor să arunce acum pietre, să mai aștepte”, a declarat Lucian Iliescu la România Tv.
Fostul senator spune că Traian Băsescu a mers și la Spitalul Militar, însă a refuzat să rămână internat pentru că a vrut tratament ambulatoriu, dar apoi starea i s-a agravat și a fost dus de urgență în străinătate.

Schimbări mari pentru fostul președinte

Fostul președinte al României Traian Băsescu a rămas fără angajații Serviciului de Pază și Protecție de care beneficiază toată viața șefii de stat. Decizia a fost luată de SPP imediat după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis că Băsescu a colaborat cu Securitatea.
Curtea Supremă a menținut decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică. Înalta Curte a respins miercuri apelul depus de fostul președinte Băsescu față de decizia Curții de Apel București.
„Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, așa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a fost mesajul postat pe contul de socializare al lui Traian Băsescu imediat după decizia ICCJ.
Traian Băsescu - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Internațional
Decizie definitivă: Traian Băsescu a fost colaborator al Securității
Fluxul de știri
0