Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Când va apune epoca dolarului

© AP Photo / Mark LennihanДолар
Долар  - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2022
Abonare
Expertul în domeniul financiar Grigori Sosnovski: înghețarea activelor rusești în Statele Unite nu va trece fără consecințe pentru alte țări.
CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik. În pofida retoricii că iată va fi găsit un înlocuitor dolarului, până la adevărata dedolarizarea este foarte, foarte departe. Cu toate acestea, a fost pus începutul acestui proces, a declarat pentru agenția Prime Grigori Sosnovski, directorul rețelei regionale de lucru cu clienții bogați din cadrul companiei de investiții “Lumea Investițiilor” (BCS World of Investments).
"Dolarul american este acum, de fapt, măsura tuturor lucrurilor. În același timp, înghețarea activelor Rusiei nu poate trece neobservată. Multe țări au contradicții semnificative cu Statele Unite și nu vor să-și facă griji pentru portofelul lor. De exemplu, China are un trilion de dolari SUA în rezervele sale de aur și valută”, a explicat el.
Modalitățile prin care se încearcă acum de a scăpa de dolar nu sunt o încercare de înlocuire a acestuia, ci identificarea unor canale alternative de acumulare de rezerve valutare, care vor fi puse în aplicare în paralel cu completarea rezervelor valutare în monedă americană, completa așezările în moneda americană, a adăugat Sosnovski.
Fluxul de știri
0