Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia răspunde la înghețarea unei părți din rezervele sale valutare

© Sputnik / Sergey GuneevDrapelul Federației Ruse arborat pe edificiul Băncii Naționale a Rusiei
Drapelul Federației Ruse arborat pe edificiul Băncii Naționale a Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Abonare
Rusia a răspuns la înghețarea unei părți din rezervele sale de aur și valutare ca sancțiune din partea țărilor occidentale, impunând restricții privind circulația fondurilor țărilor ostile, a precizat Banca Centrală.
BUCUREŞTI, 25 mart – Sputnik, Doina Crainic. Ministrul rus al Finanțelor, Anton Siluanov, a estimat că țările occidentale, ca parte a sancțiunilor pentru operațiunea din Ucraina, au înghețat aproximativ jumătate – aproximativ 300 de miliarde de dolari – din rezervele de aur și valutare ale Rusiei.
Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Statele Unite și Uniunea Europeană și-au încălcat practic obligațiile față de Rusia prin înghețarea rezervelor de schimb valutar.
Banca Centrală a Rusiei a răspuns cu o măsură în oglindă, impunând restricții în ceea ce privește fluxurile de capital, o interdicție asupra vânzării valorilor mobiliare de către investitorii străini și interzicerea retragerii fondurilor de la Banca Financiară a Rusiei.
În plus, plățile datoriilor corporative ale companiilor rusești și ale datoriei publice către titularii de creanțe din țările care sprijină sancțiunile împotriva Rusiei vor fi făcute doar cu permisiunea Comisiei guvernamentale.
„Ca răspuns la înghețarea unei părți din rezervele rusești, Rusia a impus, de asemenea, restricții asupra circulației fondurilor care ar putea fi transferate țărilor, pentru o sumă comparabilă”, a precizat instituția, potrivit Sputnik Mundo.
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat la 24 februarie lansarea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, motivată de faptul că republicile populare Doneţk și Lugansk, recunoscute anterior de Moscova ca state suverane, au nevoie de ajutor în fața „genocidului” comis de forţele de la Kiev.
Unul dintre obiectivele esenţiale ale acestei operațiuni, potrivit lui Putin, este „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei.
Potrivit Ministerului Apărării din Rusia, atacurile militare nu sunt îndreptate împotriva instalațiilor civile, ci mai degrabă asupra dezactivării infrastructurii de război.
Ucraina a rupt relațiile diplomatice cu Rusia, a impus legea marțială pe teritoriul național, a decretat mobilizarea generală și a cerut comunității internaționale să activeze „toate sancțiunile posibile” împotriva Rusei.
Numeroase țări, cu excepții precum China, au condamnat puternic operațiunea militară a Rusiei în Ucraina și au activat diverse sancțiuni individuale și sectoriale.
Fluxul de știri
0