Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Moscova cere să nu să se mai admită proteste la Ambasada din Chișinău

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaЗдание Министерства иностранных дел РФ и Большой Кремлевский дворец.
Здание Министерства иностранных дел РФ и  Большой Кремлевский дворец. - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Abonare
Federația Rusă îi cere Republicii Moldova să ia măsuri ca să nu mai admită acțiuni de protest la ambasada Rusiei la Chișinău. Anunțul a fost făcut de Ministerul d Externe al Federației Ruse.
CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Amintim că ieri a avut loc un protest în fața ambasadei Federației Ruse la Chișinău “împotriva invaziei Ucrainei de către Federația Rusă”.
Deja astăzi diplomația Federației Ruse a venit cu un protest hotărât protest la adresa ambasadorului Republicii Moldova la Moscova din cauza acțiunii din apropierea ambasadei Rusiei la Chișinău, a transmis Ministerul de Externe al Rusiei într-un comunicat.
În documentul postat pe site-ul Ministerului rus de Externe se precizează că „pe 25 martie, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, a fost chemat la Ministerul de Externe al Rusiei”.
„Partea rusă a făcut un puternic protest în legătură cu acțiunea dezgustătoare din apropierea Ambasadei Rusiei la Chișinău din 24 martie anul curent, ai cărei participanți au demonstrat sloganuri ofensive și au întreprins acțiuni inacceptabile. Potrivit Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961, statul gazdă este obligat să prevină tulburarea păcii misiunii diplomatice sau insultarea demnității acesteia”, se arată în declarație.
„A fost adresată o cerere urgentă părții moldovenești de a-și îndeplini obligațiile internaționale și de a lua măsurile corespunzătoare pentru a preveni repetarea unor astfel de acțiuni”, a concluzionat Ministerul de Externe a Federației Ruse.
Флаги РФ и США на фоне логотипа НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Rusia
Kremlinul, despre viitorul negocierilor privind garanțiile de securitate
Fluxul de știri
0