Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Gata cu ieftinirile: Carburanții se scumpesc din nou

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit și publicat noile prețuri plafon pentru carburanți.
CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Prețurile la carburanți se majorează. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit și publicat noile prețuri plafon pentru carburanți, aplicabile pentru zilele de weekend.
Astfel, benzina cu cifra octanică 95 s-ar putea scumpi cu șapte bani și va ajunge să coste 27,04 bani. Pentru un litru de motorină am putea scoate din buzunare cu 41 de bani mai mult, adică 26,63 de lei.
Amintim, în perioada stării de urgență, prețurile de comercializare cu ridicata a produselor petroliere principale de tip standard nu vor depăși preţurile maxime de comercializare cu amănuntul stabilite de către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică.
Decizia care se referă la reglementarea pieței produselor petroliere, pe perioada stării de urgență, a fost luată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.
Trebuie precizat, din luna septembrie 2021, a fost pusă în aplicare noua modalitate de stabilire a prețurilor la carburanți, ca urmare a modificărilor în legislație. Amintim, prețurile stabilite sunt influențate de valoarea medie pentru 14 zile a cotațiilor la bursele petroliere internaționale.
Premierul României  - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Politică
Premierul României anunță ajutor nerambursabil pentru Republica Moldova
Fluxul de știri
0