Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden și Macron sunt îngrijorați, dar Iohannis este optimist

© AFP 2024 / THOMAS COEXJoe Biden și Emmanuel Macron
Joe Biden și Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2022
Abonare
Președintele Iohannis consideră că România nu are motive să se teamă de penuria alimentară anunțată de președinții Biden și Macron, deși consideră că e ”e posibil să producă și mișcări de prețuri la alimente”. Între timp prețurile cresc necontrolat în România.
BUCUREȘTI, 25 mart - Sputnik. Sancțiunile aplicate de UE și statele NATO Federației Ruse trebuie să fie suportate și de către cetățenii europeni. Acest mesaj a fost transmis de mai mulți lideri euro-atlantici în marja întâlnirilor NATO și UE de la Bruxelles.
Președintele Iohannis, prezent la aceste întâlniri, consideră că România nu va fi afectată de penuria de alimente de bază, în contextul în care România are o agricultură destul de stabilă, însă efectul global al sancțiunilor va crește mai departe inflația în România.
”România are o situație bună în ce privește agricultura și credem că nu vor fi probleme, însă, da, este posibil ca sancțiunile pe care le-am hotărât și de care intenționăm să ne ținem, să producă și mișcări la prețuri de alimente”, a declarat Iohannis cu un ton net mai optimist decât omologii săi euro-atlantici.
Președintele SUA, Joe Biden, a vorbit despre penurie alimentară, iar președintele Franței a vorbit despre o criză alimentară ”fără precedent”.
În timp ce mai multe state, între care Republica Moldova, Bulgaria, Serbia și Ungaria au luat măsuri pentru a interzice sau a limita exporturile de grâne și produse alimentare, pentru a face stocuri pentru piața internă, guvernul României a declarat că nu sunt necesare astfel de măsuri.
Fluxul de știri
0