Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Noi prețuri la carburanți: Cât va costa motorina și benzina pe 25 martie

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță noi prețuri plafon pentru carburanți.
CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. Gata cu ieftinirile. Prețul la motorină ar putea crește din nou. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon pentru carburanți, aplicabile pentru 25 martie.

Astfel, prețul pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 s-ar putea ieftini cu cinci bani și va ajunge să coste 26,97 de lei, iar motorina s-ar putea scumpi. ANRE a stabilit un preț plafon cu 6 bani mai mult. Astfel, prețul pentru un litru ar putea ajunge la 26,22 de lei.

Ținând cont de datele la situația din 16 martie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică constată că prețurile pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard în zilele de 16 și 17 martie și-au atins nivelurile maximale pentru perioada curentă.
Din 17 martie se atestă o ușoară tendință de scădere la benzina COR 95. Acest fapt denotă că aplicând media pentru ultimele 14 zile a cotațiilor Platts, dinamica prețurilor trebuie să urmeze o curbă descrescătoare. Totodată, ANRE păstrează prudență maximă în formularea prognozelor, monitorizând în regim permanent situația instabilă din regiune, care se poate schimba de la o zi la alta.
gaz, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Economie
Moldova intenţionează să stocheze şi depoziteze gaze naturale în România
Fluxul de știri
0